Tristan Oger

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: Studentennetwerk

Socialisme een woord met zoveel betekenis en minstens even veel geschiedenis, het is aan ons om dat mee te nemen en voort te zetten. Maar hoe? Iedereen heeft er een visie op met zichten op de toekomst en het verleden, met grote hervormingen of met de dingen te laten zoals ze zijn. In mijn ogen hebben wij jong socialisten een belangrijke rol te spelen in de toekomst van het socialisme.

Te beginnen bij een simpele daad, dienstbaar zijn! Het socialisme is nooit een elitaire bedoening geweest, jammer genoeg heeft eigenbelang de afgelopen 20 jaar veel kapot gemaakt waardoor we wel zo overkwamen, dit idee van een elitaire club veranderen is lastig maar steunt op dienstbaarheid. Als groep er niet alleen zijn voor elkaar maar ook voor iedereen, we moeten terug een aanspreekpunt worden om hulp te verschaffen waar nodig. Heeft een student problemen? Als beginnend werknemer problemen? Of zijn er vragen over de politiek? Wij als jonge sossen moeten paraat kunnen staan om hen te helpen, de problemen op te lossen waar kan maar vooral om hen bij de juiste instanties te krijgen!

Daarnaast hebben we terug de nodige portie lef nodig! Te lang hebben we over ons heen laten lopen. Als jonge socialisten is het aan ons om de luis in de pels te zijn binnen de verschillende instanties. Druk leggen waar nodig om het idee van het socialisme bij te schaven en naar de dag van vandaag te trekken. Sterke communicatie, met een goed uitgebouwde social media aanwezigheid, maar ook een flinke dosis activisme! Staken, inzamelacties, petities en ga zo maar door! We mogen geen schrik meer hebben van de elite!

Twee simpele daden die de voeling met de gewone vlamingen terug opbouwt en vertrouwen geeft aan ons als beweging maar ook als idee. Die voeling is cruciaal voor het socialisme, ze is er uit ontstaan en kan alleen zo blijven bestaan.

We hebben moeilijke tijden achter de rug en er zullen nog veel moeilijke momenten komen maar alleen als we als een sterk team naar buiten komen kunnen we doorzetten, met frisse nieuwe ideeën in de ene hand en een straf verleden in het andere gaan we samen de strijd aan, als kandidaat voor de algemene vergadering wil ik graag alles geven in die strijd!

Lang leve het socialisme!