Tom Willems

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: West-Vlaanderen

Waarom ben ik geknipt voor de AV?       

Sinds 2009 ben ik actief bij JS en heb ik heel wat ervaring opgedaan: o.a. als penningmeester en voorzitter van de Brugse afdeling, mandataris voor sp.a en ben ik het huidig mannelijk AV-lid voor de provincie West-Vlaanderen. Ik heb dus een uitgebreid netwerk binnen West-Vlaanderen en zit in het dagelijks bestuur van de provincie voor sp.a.

Waarom wil ik AV-Lid worden?

Vanuit de overtuiging dat ik heel wat ervaring heb, alsook een uitgebreid netwerk van contacten binnen West-Vlaanderen. Tevens helpt het dat ik reeds twee jaar ervaring heb met de algemene vergadering en ik het reilen en zeilen van zowel onze vzw als de AV goed ken. Graag zou ik opnieuw het vertrouwen en de kans krijgen om dan ook een rol op te nemen als kritisch, doch constructief lid van de algemene vergadering. Als voorzitter van de afdeling Brugge weet ik ook hoe het is om met verschillende afdelingen samen te werken en je blik te kunnen richten op de samenwerking met bijvoorbeeld andere zusterorganisaties en vrijwilligers in West-Vlaanderen. Hierbij is het belangrijk om goede compromissen te vinden tussen partners die elk hun eigen belangen willen verdedigen. Op deze manier zou ik West-Vlaanderen willen vertegenwoordigen als de vaak rebelse of de eigenzinnige provincie die het in de loop van de JS geschiedenis al vaker is gebleken. West-Vlaanderen boven!

Hoe wil ik die rol opnemen?

Ik geloof dat een lid van de algemene vergadering voor eender welke provincie een kritische, maar toch ook een constructieve houding moet aannemen. Gedurende de komende bestuursperiode wil ik dan ook de ideeën en mening vertegenwoordigen van de West-Vlaamse afdelingen en tevens waarborgen dat de ideologie dat vastgelegd werd in ons manifest niet verloochend wordt, alsook erop toezien dat de statuten van onze jongerenorganisatie worden nageleefd bij elke beslissing dat het toekomstig bestuur neemt.

Heb je reeds ervaring opgedaan binnen vzw-wetgeving binnen JS of andere organisatie?

Ondertussen heb ik reeds twee jaar ervaring als AV-lid. Hierdoor ken ik de werking van jongsocialisten vzw heel goed en heb ik voldoende ervaring met het reilen en zeilen en de bevoegdheden van de AV. Tevens kon ik de afgelopen twee jaar en kan ik ook in de toekomst, terugvallen op enkele andere ervaringsdeskundigen die altijd bereid zullen zijn om me een handje te helpen.

Als je na het lezen van deze kandidatuur nog met vragen zit, aarzel dan niet contact met me op te nemen en dan beantwoord ik graag jouw vragen. Deze kun je doorsturen naar:

tom-willems@hotmail.com