Sam de Pape

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: Studentennetwerk

Waarom ben ik geknipt voor de AV?

Ik ben sinds februari (actief) lid van de Jong Socialisten Brugge en sinds juni ben ik er bestuurslid. Sinds september ben ik ook lid van de afdeling aan de VUB. Sinds het zomerkamp in Albanië heb ik zowel nationaal als internationaal heel wat mensen leren kennen/connecties gemaakt.

Waarom wil ik AV-lid worden?

In februari werd ik lid van de Jong Socialisten en heb sindsdien al veel bijgeleerd. Ik ben altijd al heel geëngageerd geweest. Ik ben zowel op de basisschool als op de middelbare school lid geweest van de leerlingenraad. Dat begon als mondige zesjarige met heel wat ideeën en eindigde als achttienjarige in het Atheneum als penningmeester. Ook ben ik al 12 jaar lid van de FOS (Federatie Open Scoutisme) waar ik rekening leerde houden en leerde samenwerken met anderen. Sinds ik in de leiding sta kreeg ik er heel wat verantwoordelijkheid bij. Mensenrechten en gelijkheid zijn voor mij heel belangrijk, daarom deed ik in 2016 ook vrijwilligerwerk in India. Mensenrechten zijn een basisbehoefte en jammer genoeg heeft nog niet iedereen daar toegang toe.

Ik sta sterk achter mijn eigen mening, maar ik sta ook open voor andere ideeën. De AV is dan ook de ideale manier om mijn nationale ideeën en engagement uit te drukken. Ik hoop dat ik op deze manier veel kan leren, maar ook mijn eigen inbreng kan geven.

Ik wens alle andere kandidaten ieder geval al veel succes toe!