Renzo Clevers

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Nationaal bestuurslid

Jongeren zijn lui, ze willen niet werken en hebben geen idealen om voor te vechten.Dit zijn niet mijn woorden, maar wel woorden dat ik als trouwe volger van de actualiteit regelmatig tegenkom.Ik voel me helemaal niet aangesproken als ik dit weer eens lees en wanneer ik rond me kijk dan zie ik ook dat deze beeldvorming van jongeren de waarheid geweld aandoet. Elke week opnieuw zie ik jongeren het beste van zichzelf geven. Als vrijwilliger (op mijn werk), in de jeugdbeweging, binnen de jeugdraad, … Elke week opnieuw zetten ze zich belangeloos in. Een vergoeding hoeven ze niet, zelf geen applaus. Maar wat we als samenleving ten minste kunnen doen is appreciatie tonen naar deze jongeren en hen niet afschilderen als lui of verwend. Wat jongeren elke week opnieuw verwezenlijken is voor onze samenleving onbetaalbaar!

Dat jongeren geen mening of idealen hebben waarvoor ze vechten is ook zo’n fabel waar ik de kriebel van krijg. Wanneer het aan de jongeren lag, dan was er geen sprake van een Brexit en hadden we een democraat in het Witte Huis en met Bernie Sanders misschien zelf een socialist.Dankzij jongeren is er met Jeremy Corbyn een echte linkse socialistische stem opgestaan en kennen we een echt alternatief voor het harde neoliberalisme van Theresa May.

Zoals ik hierboven omschrijf staan jongeren niet stil. We laten onze stem horen en werken keihard aan onze toekomst. Dat die toekomst sociaal zal zijn lijkt me dan ook vanzelfsprekend.Als kandidaat voor het nationaal bestuur wil ik dan ook keihard werken voor onze toekomst. Een toekomst waar niemand achterblijft, waar mens en natuur centraal staat en waar woorden als solidariteit en gelijkwaardigheid terug een positieve bijklank krijgen.  Is dit simpel? Absoluut niet! Maar de uitdagingen van morgen zijn veel te groot om alles op zijn beloop te laten.

Daarnaast kom ik binnen mijn werk in aanraking met talloze problemen en uitdagingen. Ik kan hier op diverse manieren mee omgaan. Ik kan mij focussen op wat men niet kan en op de beperkingen van de persoon. Maar veel liever focus ik mij op de mogelijkheden van mensen, de blik gericht op wat mensen wel kunnen.Wat telt voor personen met een beperking is volgens mij van toepassing op de brede samenleving en jongeren in het bijzonder.

Geef kracht aan mensen, geef kracht aan jongeren! Benadruk wat ze wel kunnen! Hoe moeilijk bepaalde zaken ook lijken, ga op zoek naar kansen zodat geen enkele jongere meer uit de boot valt.