Mathias Pierquin

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: Vlaams-Brabant

Jongsocialisten is een beweging die niet stilstaat.

Het is een beweging die jong én oud samenbrengt onder de vaste noemer van verontwaardiging, gelijkheid en solidariteit. De Jongsocialisten is een beweging die zich steeds ontwikkelt in een steeds veranderlijke maatschappij. Met de veranderingen van het rechts-populisme die plaatsvinden in België, hebben de Jongsocialisten dé taak om reactie teweeg te brengen tegen het nationalisme en populisme die in Vlaanderen de Vlaamse jongeren beïnvloeden. Jongsocialisten staan op een keerpunt. Voor het eerst sinds 24 jaar kennen de Vlaamse en federale regeringen geen socialistische aanwezigheid. Het is de kans voor de Jongsocialisten om zich meer dan ooit te verzetten tegen de blinde besparingspolitiek van de huidige regeringen. We moeten in de komende jaren onze tanden laten zien en tonen dat we als Jongsocialisten sterk staan in deze samenleving. Maar om als jongsocialisten sterk in onze schoenen te staan, hebben we een sterke én overtuigde beweging nodig. En die sterkte en overtuiging begint en vinden we terug op de Grasmarkt.

Sinds enkele jaren engageer ik mij als jongsocialist in mijn thuisstad Halle. Maar de laatste maanden merk ik bij mezelf op dat ik me nog meer wil inzetten voor de Jongsocialisten. Maar ik wil meer. Ik wil mijn engagement naar een hoger niveau tillen om onze beweging naar een sterke beweging te leiden binnen de mate van mijn mogelijkheden. Het is juist voor deze reden dat ik mij kandidaat stel voor de Algemene Vergadering van de Jongsocialisten.

Als lid van de Algemene Vergadering wil ik mij inzetten voor alle Jongsocialisten. Ik wil dat mijn engagement en overtuiging verder reiken dan de grenzen van de provincie Vlaams-Brabant. Ik wil dan ook samen met alle leden van de Algemene Vergadering én de leden van het Nationaal Bestuur me inzetten om de Jongsocialisten prominenter op de kaart te brengen en aan te tonen dat links en socialisme nog steeds een warm hart toedraagt aan iedereen in onze samenleving, ondanks hetgeen wat de politiek ons vandaag wil doen geloven. En als je het mij vraagt, moeten we dat ook samen doen. Want wat we samen doen, doen we immers beter.

Mathias PierquinKandidaat Algemene Vergadering JongsocialistenProvincie Vlaams-Brabant