Lisa Marie Declerck

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: Oost-Vlaanderen

Dag mijn beste mede-Jong Socialisten,

Laat ik me mezelf eerst even voorstellen voor degene die mij minder goed of niet kennen.

Ik ben Lisa Marie, 25 jaar en woon al mijn hele leven in Gent. Het socialisme zit me in de genen. Mijn overgrootvader was een soort vakbondsman avant-la-lettre. Zelf ben ik al ongeveer 3 jaar bestuurslid van de Jong Socialisten Gent. Sinds dit jaar ben ik ook bestuurslid van Gent Oost, een wijkafdeling en vertegenwoordig ik de Gentse Jong Socialisten in het partijbestuur.

Ook daarbuiten ben ik sociaal bezig. Als ik niet aan het werk ben dan ben ik actief als vrijwilliger. Zo geef ik Nederlandse les aan anderstaligen, haal ik voedseloverschotten op om wekelijks voedselbedelingen te doen en organiseer ik mee soepmomenten en samenzijn voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Als de werkdag voorbij is hou ik van een babbel, een film, een goed boek of een balletvoorstelling en ben ik lid van een vrouwenvereniging.

Wat ik wil doen als lid van de Algemene Vergadering en waarom stel ik me nu kandidaat? De laatste vraag beantwoord ik als eerste. Omdat het nu het juiste moment in mijn leven daarvoor is, omdat ik me nu klaar voel om mijn kennis en mijn zin mee te brengen naar een ander niveau, orgaan van de Jong Socialisten.

Samen met andere gelijkgestemde jongeren, jongvolwassenen wil ik me keihard inzetten om ons meer op de kaart te zetten, om samen na te denken over hoe we dat kunnen doen, hoe we meer jonge mensen tot bij het socialisme van vandaag, morgen en overmorgen kunnen brengen. Samen nadenken over hoe we af en toe aan de oren van onze moederpartij kunnen trekken als ze iets doen, zeggen of net niet dat niet binnen onze partij past of waar jongeren anders over denken. Maar ook om samen met onze moederpartij te gaan voor een meer, warmer, socialer, eerlijkere, jongere politiek en wereld. De verkiezingen van afgelopen mei, het dagelijkse nieuws, mijn idealen, geven me nog een extra duwtje in de rug om te kandideren. Maar ook de wens om bij te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en fijne momenten te beleven!

Mocht ik gekozen worden voor de Algemene Vergadering dan beloof ik jullie voor de volgende twee jaar mijn volledige inzet voor onze jongerenbeweging en voor onze gemeenschappelijke ideeën!

Met kameraadschappelijke groeten,

Lisa Marie Declerck