Kaoutar Oulichki

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Algemene vergadering: Limburg

Vijf jaar geleden heb ik me lid gemaakt van de mooiste jongerenorganisatie van het land. Vier jaar geleden kreeg ik de kans om lid te worden van de Raad van Bestuur van de Jongsocialisten. Geen evidente beslissing. Ik kende nog niet veel leden en was ook redelijk stil en onzeker. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van gehad.

Het bestuur is de beste leerschool. Door alle ervaringen die ik heb meegemaakt ben ik enorm gegroeid als persoon. Vandaar dat ik na twee jaar besliste om mij opnieuw kandidaat te stellen voor de Raad van Bestuur maar dan als ondervoorzitter. Na enkele maanden kreeg ik de eer om voorzitter te worden. Deze kans greep ik met beide handen. Waarom? Omdat ik een teamplayer ben. Ik wilde het bestuur niet in de steek laten. We noemden ons niet voor niets ‘dreamteam’. Een groep vol gemotiveerde jongeren die het socialisme weer meer betekenis te geven in tijden van het groeiende nationalisme. Geen gemakkelijke opdracht. En het was ook de afgelopen jaren niet gemakkelijk. Maar de motivatie bleef om elke dag klaar te staan voor alle leden. Er zijn veel positieve zaken maar ook veel werkpunten waar de komende jaren nog voldoende aandacht aan mag besteed worden.

Deze keer geef ik het roer over aan een nieuwe groep gemotiveerde jongeren. Ik heb de afgelopen jaren zo veel mooie momenten meegemaakt en daarom dat ik nu deze kans geef aan andere jongsocialisten. Maar het verhaal mag voor mij hier niet stoppen. Daarvoor zie ik de organisatie te graag. Daarom dat ik me kandidaat stel als lid van de Algemene vergadering. Zo kan ik mijn ervaringen

van de afgelopen vier jaar delen met de rest. Ik zal ook een kritische stem zijn wanneer nodig is. Maar voornamelijk wil ik een stem die iedereen zal steunen en motiveren wanneer het allemaal wat donker wordt. Het zal niet gemakkelijk zijn. Maar ik geloof in het socialisme. Er zijn ook genoeg jongeren die mee willen strijden in een betere toekomst. Via sociale media, de schoolbanken, het nieuws of via de barricades. Het is allemaal mogelijk. Het zijn deze jongeren, de Jongsocialisten, die de toekomst weer roodkleurig zullen maken. En daar wil ik vanop de eerste bank getuige van zijn.

 

Liefs

Kaoutar Oulichki, ook wel gekend als Momma K.