Jason Karagiannidis

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Internationaal Secretaris

In een tijd waarin we meer verbonden zijn dan ooit voorheen, moeten we ons afvragen waarom de internationale orde steeds meer onder druk komt te staan. Nooit eerder stonden we dichter bij algemene welvaart en een internationale rechtsorde, maar net nu steken de oude demonen van nationalisme, racisme en xenofobie opnieuw de kop op. De sociaaldemocratie lijkt op zijn retour, en velen vragen zich luidop af of we überhaupt nog invloed kunnen uitoefenen op een steeds globaler economisch systeem waarbij steeds meer mensen tussen de mazen van het net vallen. Als Belg met Griekse roots weet ik uit bittere ervaring dat die vragen niet enkel theoretisch zijn, maar vaak levensbepalend. 

Europa staat op een kruispunt, en ik ben ervan overtuigd dat als we nog nauwere banden ontwikkelen met onze zusterpartijen in andere Europese landen, we een belangrijke invloed kunnen hebben op het politieke klimaat van de komende jaren. Wij, als socialisten en democraten, hebben de mogelijkheid en de kracht om de moeilijke uitdagingen het hoofd te bieden en samen de toekomst van ons continent te bepalen. 

Dat dit niet enkel retoriek is, merkte ik aan den lijve als verkiezingswaarnemer voor JS bij de recente lokale verkiezingen in Georgië. Democratie is daar niet iets vanzelfsprekends, maar een werkwoord waar nog steeds elke dag om gestreden wordt. Daar konden we zien hoe collectieve samenwerking tussen Europese sociaaldemocraten democratieën buiten onze grenzen de mogelijkheid biedt om mensenrechten bovenaan de agenda te plaatsen. 

Ik geloof dat ik goed geplaatst ben om als internationaal secretaris van Jongsocialisten dag in dag uit te werken aan een vernauwing van die banden en onze visie zo te verdedigen. Zowel mijn talenkennis (6 talen – Nederlands, Grieks, Russisch, Frans, Engels, Duits), mijn academische achtergrond (Master Internationale Politiek & Master Algemene Economie aan Universiteit Gent en Sciences Po Rennes) als mijn internationale ervaring zorgen ervoor dat ik zowel de praktische als theoretische kennis heb om onze beweging internationaal te vertegenwoordigen en te verbinden. De toekomst is aan ons – als we ze grijpen.