Claire Vanobbergen

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Nationaal bestuurslid

Al 5 jaar ben ik actief binnen Jong Socialisten. Tot nu toe was ik vooral binnen de lokale afdeling, voor mij is dat Leuven, aanwezig. Toch heb ik een wel wat activiteiten van JS nationaal meegemaakt. Ik was altijd onder de indruk, het is niet evident om al die dingen op poten te zetten. Nu ik ouder ben is het beginnen kriebelen om hier mee mijn schouders onder te steken. Ik wil mij graag aansluiten bij dit team om er een schitterende bestuursperiode van te maken. Graag zou ik mij willen inzetten om het woord socialisme in de positieve zin naar buiten te brengen.

Tot vorig jaar was ik leiding op de scouts en leden wisten wel dat ik met politiek bezig was. Een keer vroeg een meisje van 15 me met welke partij ik me nu associeerde. Haar reactie was: “ Oei Claire, toch niet bij de socialisten...”. Weten jongeren nog wel wat het betekent om socialist te zijn? Ik wil eraan bijdragen dat het woord socialisme weer betekenis krijgt, en niet enkel gebruikt wordt in memes.

Verder hebben wij erg sterke leden, ik wil hun talenten aan elkaar koppelen zodat het makkelijker wordt om in actie te schieten. Graag zou ik een plek creëren waar we oproepen aan elkaar kunnen doen om zo de handen uit de mouwen te steken (bijvoorbeeld het schrijven van een opiniestuk, je zoekt iemand die veel over een bepaald onderwerp weet voor een lokale actie,...).

Ten slotte wil ik leden die willen bijleren hierin helpen door trainingen aan te bieden, interessante uitwisselingen te doen, wie zelf een vorming wilt geven die hier de kans toe bieden,... Dit alles natuurlijk in een luchtige sfeer waar plaats is voor het samenzijn en plezier, die sfeer die JS kenmerkt. Ik heb er alvast erg veel zin in.