Amarildo Vllazeria

Primaire tabs

Verkiesbaar voor: 
Nationaal bestuurslid

Beste Jongsocialist

Bij deze stel ik mij graag kandidaat als nationaal bestuurslid bij de jongsocialisten. Op de vacature las ik dat jullie iemand zoeken die gepassioneerd is door politiek en het socialisme, het onrecht op de wereld wil bestrijden en iemand die een duidelijke visie wil uitbouwen voor de toekomst van de jongsocialisten. Ik kan jullie met volle overtuiging zeggen dat deze elementen geheel stroken met mijn profiel. Ik ben namelijk erg gepassioneerd door de (internationale) politiek en al zeker door het (nieuw) socialisme. Persoonlijk engageer ik mij al enkele jaren in de lokale politiek. Zo ben ik verkozen geweest tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen van Oktober 2018 en heb ik dus het geluk om een mandaat te mogen uitvoeren voor onze partij. Zoals jullie kunnen lezen op mijn inschrijvingsformulier ben ik de fractieleider voor onze afdeling in de gemeenteraad van Mortsel. Hier zetelen wij in de meerderheid (NV-A, Sp.a & Open VLD) met drie mandatarissen waarvan twee schepenen en mijzelf. Alsook beoefen ik het mandaat van politieraadslid voor de politiezone minos en ben ik de oprichter/voorzitter van onze lokale jongerenafdeling genaamd "Jong sp.a Mortsel",die in een zeer korte tijdspanne de grootste jongerenpartij van onze stad is geworden. 

Naast mijn verdere studies aan de AP-hogeschool als vastgoedmakelaar en verplichtingen als lokaal mandataris, wil ik jullie garanderen dat ik bereid ben om tijd te investeren in dit mandaat als nationaal bestuurslid. De motivatie haal ik uit de resultaten van de recentste verkiezingen waar wij als partij zeker niet tevreden over kunnen zijn. Ik vind dat Connor Rousseau gelijk heeft wanneer hij zegt dat onze partij nood heeft aan een elektroshock om ons in de 21ste eeuw door te loodsen. De maatschappij evolueert en de jongeren van nu zijn niet meer de jongeren van toen. Wat maakt het Vlaams belang zo populair bij de jongeren en vooral bij de jongens? Wat speelt er allemaal bij die jongeren? Hoe kunnen we onze partij terug hip maken voor de jongeren? Hoe moeten we communiceren naar die jongeren? Hoe kunnen we inspelen op de jongeren? Ik ben meteen na de laatste verkiezingen een antwoord gaan beginnen zoeken over deze fundamentele vragen van campagne voeren. 

Zo zijn er uit die vragen ook enkele factoren uitgekomen waarvan ik vind dat onze partij de komende jaren nog meer in moet verbeteren. Dit zijn dingen zoals: De marketing en huisstijl, het opmaken en scherperstellen van (nieuwe) partijstandpunten (o.a. over migratie, legalisatie van softdrugs, en andere), de communicatie naar de lokale (jongeren)afdelingen moet verbeteren, manier van campagne voeren verbeteren (meer online – doelgerichtere campagnes, minder "random" huisbezoeken), enz. Met een creatief, sociaal en vooral gemotiveerd team denk ik dat we zeker een tegengewicht kunnen bieden t.o.v. de andere partijen. Ik kijk er naar uit jullie binnenkort te mogen ontmoeten en zo nog meer te kunnen informeren omtrent mijn eigen en dingen die ik wil zien veranderen. 

Hopelijk tot binnenkort! Amarildo Vllazeria