Nationaal

Op 8 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Hilary Clinton en Donald Trump zullen in een onderlinge strijd uitmaken wie de komende vier jaar het Witte Huis mag inpalmen.

Jongsocialisten nodigt u uit op deze American Election Night. Hoe zit het Amerikaanse kiessysteem in elkaar? Hoe kunnen we de twee termijnen van Obama beoordelen? Wat zijn de uitdagingen voor Amerika de...

Als echte soldiers of love vechten we zaterdag voor gelijke rechten voor iedereen die gelooft in de liefde. Vechten jullie mee?Samen met sp.a nemen we deel aan de Belgian Gay Pride 2017. De parade vertrekt om 14u30 in de Ravensteinstraat. Zoek naar de rode vlaggen van JS en sp.a ter hoogte van het volgnummer 21.

Op 24 en 25 mei brengt Donald Trump een bezoek aan onze 'Hellhole'. JS sluit aan bij de grote protestmars tegen Trump, tegen zijn regering, tegen alternative facts.We spreken af voor de Exki in Brussel-Noord om 17u. .Je zal ter plaatse ook ons 'Take a Dump on Trump' Wc-papier kunnen aankopen voor 3 euro. De opbrengst van de verkoop gaat naar 12-12.Meer info vind je op:...

Durf te dromen, te denken aan een andere toekomst! Dat is de boodschap van ons krantje 't Alternatief. Dromen van autovrije stadskernen, van een wereld zonder sociale dumping, een wereld waar jeugdzorg onze maatschappelijke toppriotiteit wordt... het kan allemaal. Want er is weldegelijk een alternatief op dit beleid. Het kan anders! 

 

Vindt onze afdelingen...

We zijn er het voorbije jaar vaak met onze neus op gedrukt: de jeugdzorg in ons land vertoont grote gaten. De wachtlijsten in vele instellingen zijn ellenlang, jongeren vinden steeds moeilijker hulp. Als jongeren mogen we dit niet pikken. Het is hoog tijd om het beleid wakker te schudden en tegelijk te kijken wat we zelf kunnen doen: hoe gaan we om met andere jongeren die het moeilijk hebben...

't Is gebeurd. Het jaar zit er op. Er rest nog één belangrijke opdracht: 2016 samen uitzwaaien in stijl! We ontvangen je aan de Grasmarkt met bubbels, waarna we onze onze eindejaarsactie lanceren. Daarna trekken we met de volledige bende, in totale feeststemming, naar de Brusselse kerstmarkt en vieren we samen tot diep in de nacht. Tot dan!

 

 

Stel je voor: een wereld zonder cash geld. Zwart geld verdwijnt maar het Big Brother gevoel neemt toe. 55% bleek bij een laatste peiling tegen het cashless-idee te zijn. Tijd om eens met Jongsocialisten af te toetsen wat jongeren hiervan vinden. Wat de voordelen en de gevaren zijn kom je te weten tijdens het debat met:

- Leo Van Hove: professor aan de VUB met specialiteit betaalsystemen...

We lezen de krant om iets over de ‘buitenwereld’ te weten te komen. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van 'taal' of 'discours'. Maar is deze wel neutraal? Hoe ‘werkelijkheid’ geconstrueerd wordt door de verzender heeft implicaties op hoe ze ontvangen wordt. Taal is meer dan een geheel van woorden, grammatica en spelling. Taal = context.

Sarah Scheepers is coördinator van Ella vzw....

Een vorming over het bereiken van de media. Hoe geraak ik met mijn afdeling in de media? Hoe verkopen we onze standpunten. Waar moeten we op letten en wat slaat aan? De woordvoerder van de sp.a-fractie in het Vlaams parlement Gorik Van Holen helpt ons het fort te veroveren met praktische tips en oefeningen.

Waarom stemden zoveel Amerikanen op een kandidaat ook al was dat niet in hun belang? Aan de hand van frame analyse zoeken we een antwoord op de vraag. Door de frames van rechts te ontleden komen we tot de pijnpunten van het discours van links. 

Deze workshop biedt een eerste kennismaking met de framing theorie, een onderzoeksdomein dat haar oorsprong heeft in cognitieve wetenschappen en...

Pagina's

Abonneren op Nationaal