Lokaal

Op vrijdag 16 september vindt er opnieuw een Café Parlé plaats. We zullen in Antwerpen verzamelen in café Beautiful Planet voor een debat rond veiligheid met Prof De Kimpe van de VUB. Deze activiteit staat open voor leden en niet-leden en is een ideale gelegenheid om tussen pot en pint je te verdiepen in dit zeer actuele thema. 

Wat is Café Parlé? Dat is een formule...

Café Parlé! We bespreken belangrijke, maatschappelijke, thema's gezellig tussen pot en pint. De volgende editie, een samenwerking van Jongsocialisten (nationale koepel) en afdeling JS Sint-Truiden, zal gaan over gender en dan specifiek, genderidentiteit.Gender is een term die we vaak tegenkomen als het gaat om mannen en vrouwen. Het concept is echter veel breder: Trans, Demi-girl, Demi-boy,...

Beste Jongsocialist, sympathisant en/of veteraan cantusganger

Het heeft even op zich laten wachten, maar op woensdag 22 april houden we met zoveel als mogelijk (West-Vlaamse) leden een heuse Rode Cantus.

Om de West-Vlaamse stammentwisten over de ideale locatie te overstijgen en terwijl de studenten in onze enclave te betrekken zal onze West-Vlaamse cantus doorgaan in Gent. Jawel...

Jaarlijks organiseren de Jongsocialisten Aalst de quiz ‘Kwistet’, ook dit jaar kiezen we weer voor het laatste weekend van de paasvakantie. Een avondje leerrijk ontspannen met vrienden of familie én niemand gaat met lege handen naar huis!

Praktisch:

· Vrijdag 17 april, aanvang 19.30 uur

· Onthaalcomplex Keizershallen, Keizersplein 12 b,9300 Aalst

·...

De raad van voorzitters is een forum voor kennisuitwisseling tussen de lokale afdelingen. Een unieke kans dus om kennis te maken met andere afdelingsvoorzitters van onze JS-afdelingen. Elke afdeling kan één persoon afvaardigen (bij voorkeur de voorzitter).

We starten omstreeks 14 uur op ons secretariaat (Grasmarkt 105/44, 1000 Brussel. Ingang via de Agoragalerij).

De agenda wordt...

‘Iedereen 1.500 euro per maand, of je werkt of niet: hoe haalbaar is dat?’

Het basisinkomen is weer op en top actueel!
Wil je zelf ontdekken wat het nu eigenlijk in houdt?
Kom op 27 april naar het debat!
Sprekers:
- Roland Duchâtelet (Ondernemer en voormalig politicus)
- Thibaud Dezyn (Jongsocialisten)
- Erik de Bom (KU Leuven) [onder voorbehoud]...

De Leuvense jongerenpartijen* slaan de handen weer in elkaar om samen op 4 mei het Groot kopstukkendebat te organiseren. Hoofdthema in dit debat zal "1 jaar na de verkiezingen" zijn.De 5 kopstukken die met elkaar in debat gaan zijn:
Bruno Tobback (sp.a)
Meyrem Almaci (Groen)
Wouter Beke (CD&V)
Gwendolyn Rutten (Open VLD)
Sander Loones (N-VA)

Het...

Jongsocialisten StuGent organiseert op dinsdag 9 december 2014 een panelgesprek over responsabilisering of solidariteit in de gezondheidszorg.

Moeten rokers zelf opdraaien voor hun gezondheidskosten? En obese mensen? Wat met behandelingen voor ouderen? Dat is de vraag die we ons stellen in dit panel met dokters Petra De Sutter (senator voor Groen) en Pedro Brugada (professor cardiologie...

Op zondag 26 oktober leidt een gids de Gentse jongsocialisten via een historische stadswandeling langs de voornaamste hoofdstukken van de Gentse migratiegeschiedenis.

We ontmoeten elkaar aan het zwembad Van Eyck. De wandeling start om 14u en duurt anderhalf uur.

Zin om mee te gaan? Er is plaats voor 20 personen. Stuur JS Gent ten laatste op zaterdag 25 oktober een berichtje of...

Vrijdag 24 oktober is het eindelijk zover! De 2e editie van Social Friday Leuven. Deze keer gaat het door in de Libertad (Muntstraat). Iedereen is welkom vanaf 20h30, wie later wil komen is natuurlijk ook meer dan welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd :)
Het concept is nog steeds hetzelfde gebleven. Wij stellen om de x aantal maanden een nieuwe locatie voor en dan is het de bedoeling...

Pagina's

Abonneren op Lokaal