YES-Bestuur 2017-2018: Kandidaten gezocht!

Primaire tabs

In maart-april 2017 vindt het tweejaarlijks congres van de Young European Socialists - onze Europese koepelorganisatie - plaats. Naast nieuwe resoluties en een inhoudelijke lijn, wordt er tevens een nieuw bestuur verkozen. Jongsocialisten draagt graag iemand voor, maar daarvoor hebben we uiteraard kandidaten nodig.

Wat?

Het YES-bestuur bestaat uit een Presidium en een Control Commission.

Presidium

Het presidium bestaat uit een voorzitter (op vandaag Laura Slimani van MJS Frankrijk), die de politieke lijn verdedigt en de organisatie vertegenwoordigt. Daarnaast is er ook een secretaris-generaal, die de organisatie leidt. Dit is een betaalde functie. Thomas Maes, voormalig nationaal bestuurslid, bekleedde deze functie gedurende twee termijnen van 2011 tot 2014. Tien vice-presidenten of ondervoorzitters vervolledigen het presidium. Het presidum vergadert drie tot vier keer per jaar, organiseert het zomerkamp, het congres en de seminaries van YES. Een actieve vice-president is toch zeker één keer per maand in het buitenland.

Control Commission

De Control Commissie controleert de organisatie en zorgt dat alles financieel binnen de perken blijft en de statuten gerespecteerd worden. Deze bestaat uit een voorzitter en drie leden. Leonieke Kalkman en Rob Declerck oefenden deze functie uit tijdens de huidige termijn.

Secretariaat

Het secretariaat wordt geleid door de secretaris-generaal en is gevestigd in Brussel. Dit zijn werknemers en geen verkiesbare mandaten. 

Hoe kandidaat zijn?

Hoe gaat het in zijn werk? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Maxim, zowel voor meer uitleg over de werking van YES, de functie, of andere vragen. Domme vragen bestaan niet. Het nationaal bestuur zal uiteindelijk een keuze maken wie afgevaardigd wordt. Dat betekent niet dat je sowieso verkozen bent, dat gebeurt op het congres in maart/april en vereist nog wat lobbywerk, waarbij het bestuur je uiteraard ondersteunt.

Deadline is zondag 20 november 2016.

Wat zijn de vereisten?

Een korte CV/bio Een scan van je identiteitskaart (voor- en achterkant);Een motivatiebrief waarom je dit wil doen.

Deze documenten bezorg je aan onze internationaal secretaris Maxim Veys via maxim.veys@jongsocialisten.be. Indien je nog vragen hebt, geef hem een gerust een belletje op 0477 71 80 96.

Land: 
België
Datum activiteit: 
zondag 20 november 2016 - 10:45 tot 23:45
Activiteitstype: