Verkiezingscongres

Primaire tabs

Op vijf december kiest Jongsocialisten een nieuw bestuur. Op die dag zwaait het vorige bestuur uit, kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen en wordt de nieuwe voorzitter en bestuursleden al de avond zelf bekend gemaakt.  

Alle leden, oud- en/of ereleden en sympathisanten zijn welkom! 

De nieuwe bestuursploeg voor 2016-2017 wordt verkozen door onze leden op het verkiezingscongres. Iedereen die meer dan twee maanden lid is van onze beweging op 5 december, kan zijn of haar stem uitbrengen. Op de congres vindt de stemming plaats voor: 

- de nationaal voorzitter

- de nationaal ondervoorzitter

- de internationaal secretaris

- zeven nationaal bestuursleden

 

Ook de telling van de stemmen voor de leden van de Algemene Vergadering vindt plaats op het congres (de stemming zelf gebeurt tijdens de voorrondes). 

 

PRAKTISCH

- Datum: zaterdag 5 december 2015

- Locatie: Theater Bronks in Brussel

- Tijdstip: 9u tot 19u 

 

INSCHRIJVEN

Het inschrijvingsgeld bedraagt €5. Hiervoor krijg je: koffie en thee met cake, een heerlijke lunch en een vieruurtje. Inschrijven kan enkel via de website en als lid. Hiervoor dien je jezelf te registreren op deze website met het e-mailadres waarbij je bij ons gekend bent (zie bovenaan: inloggen). Moest je hierbij problemen ondervinden, stuur je best een mailtje naar info@jongsocialisten.be

Na jouw inschrijving ontvang je onmiddellijk een bevestigingsmail met betalingsinformatie. Deze komt mogelijk in jouw spamfolder terecht. 

 

PROGRAMMA

  • 9u00: Vanaf 9u00 gooien we deuren van Theater Bronks open. Iedereen welkom om bij te praten bij een tas koffie! 
  • 10u00: Op verschillende momenten en in verschillende groep stellen de kandidaten zich doorheen dit congres aan jullie voor. De eerste groep bijt om 10u de spits af. 
  • 11u30: Na de koffiepauze verwelkomen we graag John Crombez, die voor het eerst als sp.a-voorzitter aanwezig zal zijn op een JS-congres. Hij schuift aan tafel bij gastheer van dit congres, journalist Peter Casteels. 
  • 12u30: Tijdens de lunch organiseren we een 'schrijf-ze-vrij'-actie via Amnesty International. Maak enkele minuten vrij en schrijf één of meerdere brieven. Wie er niet genoeg van kan krijgen, kan zich hier aanmelden als briefschrijver bij Amnesty. 
  • 13u30: Tine Hens is freelancejournaliste en schreef recent het boek Het klein verzet, waarin ze op zoek ging naar antwoorden op vragen als "Hoe zou de wereld er na het kapitalisme uitzien?"
  • 15u45: Aurelien Mazuy is voorzitter van RainbowRose, een organisatie die deel uitmaakt van PES (party of European Socialists). Hij zal het hebben over hun anti-discriminatiewerk in de EU. 
  • 16u00: Tijdens het actualiteitsdebat kruisen de kandidaten voor de laatste keer de degens rond actuele thema's. 
  • 17u30: Alle leden kunnen tijdens dit moment stemmen op de kandidaat-voorzitter, -ondervoorzitter, -internationaal secretaris en -nationaal bestuursleden. Tijdens de telling worden ook de stemmen voor de AV-leden geteld. 
  • 18u30: Het nationaal bestuur 2015 krijgt nog "15 minutes of fame" alvorens ze hun mandaat doorgeven aan het kersvers verkozen bestuur 2016-2017.
  • 18u45: Bekendmaking van de verkozen bestuursploeg 2016-2017.
Straat: 
Varkensmarkt
Nummer: 
15-17
Postcode: 
1000
Plaats: 
Brussel
Land: 
België
Datum activiteit: 
zaterdag 5 december 2015 - 9:00
Activiteitstype: 
Prijs leden: 
€5.00