VACATURE: Jongsocialisten wil jou als vertegenwoordiger in YES!

Primaire tabs

Enkele weken terug nam Leonieke ontslag uit haar functie als lid van de Control Commission van YES, onze Europese koepelvereniging. We willen haar haarbij bedanken voor haar inzet voor onze beweging. Desalniettemin gaan we ook op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger voor de Jongsocialisten. Het nationale bestuur stelt deze vacature graag open voor alle leden.

Wat wordt verwacht van een lid van de Control Commission? Je hebt een grondige kennis nodig van de werking van YES. De Control Commission interpreteert de statuten indien er discussie is, beslist of stemmingen al dan niet geldig zijn, is de waakhond over de financiën en bewaakt alle procedures. Kennis van statuten en financiële werking van vereniging is dus zeker aangewezen. Vrees echter niet als je denkt hierover te weinig te weten, het nationaal bestuur kan je alle info bezorgen die je nodig hebt.

Hoe gaat het in zijn werk? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Maxim, zowel voor meer uitleg over de werking van YES, de functie, of andere vragen. Domme vragen bestaan niet. De kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met het nationaal bestuur, dat doorgaat op 8 februari 2016 ('s avonds). Het bestuur zal uiteindelijk een keuze maken wie afgevaardigd wordt. Dat betekent niet dat je sowieso in de Control Commission kan zetelen, het is het Bureau van YES (waar Kasper Vanpoucke in zetelt voor JS België) die een keuze maakt op basis van een voorstel van het Presidium. Je kan het vergelijken met onze AV die beslist over een voorstel van het Nationaal Bestuur.

Wat zijn de vereisten?

  • Een korte CV/bio Een scan van je identiteitskaart (voor- en achterkant);
  • Een motivatiebrief waarom je dit wil doen;
  • en de ambitie die je hebt in de Control Commission.

Deze documenten dien je het bestuur (sturen naar Maxim Veys) te bezorgen voor 8 februari. Ten laatste op 7 februari om 23.59 uur, daarna sluit de deadline. 

Land: 
België
Datum activiteit: 
zondag 7 februari 2016 - 23:45
Activiteitstype: