#JScongres - You(th) Care

Primaire tabs

We zijn er het voorbije jaar vaak met onze neus op gedrukt: de jeugdzorg in ons land vertoont grote gaten. De wachtlijsten in vele instellingen zijn ellenlang, jongeren vinden steeds moeilijker hulp. Als jongeren mogen we dit niet pikken. Het is hoog tijd om het beleid wakker te schudden en tegelijk te kijken wat we zelf kunnen doen: hoe gaan we om met andere jongeren die het moeilijk hebben...

Daarvoor spreken we af in Hasselt voor het volgende #JScongres. Dit keer staat het volledig in het teken van de jeugdhulp. We gaan hiervoor het gesprek aan met onder andere:

Joost Bonte, coördinator van vzw VOS en verantwoordelijk voor het straathoekwerk in Oost- en West-Vlaanderen. Schrijver van het pakkende opiniestuk "Dag Jordy, ." een brief gericht aan de jongen die, nadat hij het leven liet in een tentje, het toonbeeld werd van de gebreken in het huidige (wan-) beleid.

John Crombez, voorzitter van de sp.a. Maar in z'n periode als Vlaams Parlementslid altijd present voor de meest kwetsbaren: kinderen en jongeren in nood. 

Saskia Van Nieuwenhove is journalist voor Dag Allemaal, maar daar stopt het schrijven niet. Ze houdt er een heel actieve facebook-account en blog op na. Boordevol verhalen over jongeren in nood, kinderen die door de mazen van het net vallen, de mensen die het beleid blijft vergeten. Maar niet Saskia. Dag in, dag uit strijdt ze nagenoeg onvermoeibaar verder om een stem te geven aan de kwetsbaren. https://svannieuwenhove.wordpress.com/

Conner Rouseau, Communicatiemedewerker bij John Crombez en vrijwilliger bij Joetz West-Vlaanderen, Conner deelt zijn ervaringen als hoofdleider. In de sessie "Ik ga op kamp en ik neem mee..." vertelt hij ons welke plaats bijzondere jeugdzorg krijgt in jeugdkampen, waarom dit de moeite waard is en welke problemen vrijwilligers vaak tegenop boksen.

Pieter Cuypers is kinder- en jeugdpsychiater bij LIGANT. Het netwerk Ligant past binnen de hervorming van de geestelijke gezondheidsbeleid voor kinderen en jongeren. Pieters zal vertrekken vanuit het bestaande hulpverleningslandschap met focus op GGZ en deze GGZ-hervorming. Na deze achtergrond staan we stil bij knelpunten in de praktijk en hoe deze gelinkt kunnen worden met mediadossiers en knelpunten op politiek niveau.

Meer sprekers en gasten volgen!

 

Deelname aan het congres en overnachting zijn gratis. 

 

Straat: 
Capucienenstraat
Nummer: 
10
Postcode: 
3500
Plaats: 
Hasselt
Land: 
België
Datum activiteit: 
zaterdag 25 februari 2017 - 9:00 tot zondag 26 februari 2017 - 11:00
Activiteitstype: 
Prijs leden: 
€0.00