IUSY World Congress in Albanië

Primaire tabs

Hou je ervan om met jongeren van over heel de wereld te praten? Al altijd willen weten of een Chileense jonge socialist hetzelfde denkt als een exemplaar uit Thailand? Dan ben jij de geknipte kandidaat voor het IUSY Wereldcongres! Meer dan 134 zusterorganisaties van Jongsocialisten zijn lid, die vertegenwoordigen meer dan 80 landen.

Dit evenement vindt slechts om de twee jaar plaats, en gaat in 2016 door van 25 tot 28 februari in het exotische Albanië! Geef toe, zonder dit congres is de kans dat je ooit naar hoofdstad Tirana trekt heel klein. Wie mee wil moet snel zijn, de deadline voor kandidaturen is 13 januari!

Op dit tweejaarlijks congres worden de statuten geëvalueerd, het Global Political Manifesto – denk aan ons manifest, maar dan met nog meer meningen en gevoeligheden – verder verfijnd met resoluties en amendementen, en wordt een nieuw bestuur van maar liefst 25 personen gekozen. Het spreekt voor zich dat de huidige politieke context uitgebreid besproken zullen worden.

Belangrijk om weten is dat onze delegatie slechts 4 personen mag tellen, gelijk verdeeld over de geslachten. Met een mannelijke internationaal secretaris betekent dit nog drie plaatsjes voor twee mensen die zich definiëren als vrouw en één iemand die zich als man definieert.

PRAKTISCH

Wanneer: 25/02/2016 - 28/02/2016

Prijs (verblijf, congresbijdrage, vlucht): €250 gewoon tarief / € 300 solidariteitstarief

Wat de vlucht betreft voorziet het secretariaat de boeking, we hebben wel een scan van beide zijden van je identiteitskaart nodig. Om Albanië binnen te komen volstaat een Belgische identiteitskaart, je hebt dus geen extra dure reispas nodig!

Jongsocialisten die interesse hebben om mee te gaan, kunnen hun korte motivatie (max. halve A4) doorsturen naar maxim.veys@kortrijk.be en dit voor 13 januari 2016 om 18u.

Land: 
Albanië
Datum activiteit: 
donderdag 25 februari 2016 (Hele dag) tot zondag 28 februari 2016 (Hele dag)
Activiteitstype: