International Seminar on Progressive Economics in Wenen (IUSY/YES/SJÖ)

Primaire tabs

Van vrijdag 30 september tot zondag 2 oktober organiseren YES en IUSY samen met onze Oostenrijkse organisaties SJÖ, VSStÖ en het Renner Institute  een internationaal seminarie in Wenen, de beroemde stad aan de Donau. Wees er snel bij, Jongsocialisten mag een delegatie van maximaal 4 personen sturen die gender-balanced moet zijn, zoals het hoort. Een aanrader voor wie graag economische thema's bespreekt met internationale kameraden.

 

Programma

Kennis van de politieke, culturele en economische context is essentieel als jongsocialist in een mondialiserende wereld. Vele jongeren komen dagelijks in aanraking met problemen en uitdagingen in een wereld met steeds meer onderlinge verbondenheid. Het doel van dit seminarie is om huidige en toekomstige uitdagingen in beeld te brengen en te bespreken, om via een socialistische en sociaal-democratische analyse nieuwe politieke oplossingen en strategieën te bedenken. Een nieuwe economische strategie uitdenken is het doel, via verschillende go-ins en workshops. Het seminarie zal in het Duits en het Engels worden georganiseerd. Op zondag staat er tenslotte nog political sightseeing op het programma. Hieronder vind je de verschillende thema's die zullen worden besproken.

Causes of migration: State collapse and war in the Arabic world Elections in the US Global Feminist Movements Solidarity now: Workers movements worldwide Policies of EU: multiple crisis and social democratic perspectives Economic basics Globalization and Global economic inequalities Strategies for closing tax havens

 

Essentieel

- Je komt op vrijdagochtend aan in Wenen. Het seminarie is afgelopen op zondag. Je boekt zelf je vlucht.

- Je betaalt € 100 deelname in cash bij aankomst, hiervoor neem je deel aan het seminarie, 2 overnachtingen en maaltijden inbegrepen.

- Je krijgt maximaal € 98 van je vlucht terugbetaald door YES, hiervoor dien je 80% van het programma bij te wonen.

- Deadline 14 september 2016(!)

- Maximale delegatie bestaat uit 4 personen en moét genderbalanced zijn.

- Je verblijft in het Gartenhotel, in kamers van 2 personen. (www.gartenhotel.com)

Wees dus snel, de vluchten en de plaatsjes worden enkel duurder!!

 

Meer info nodig? Heb je vragen?

Slechts één adres, uw internationaal secretaris: maxim.veys@jongsocialisten.be

Land: 
België
Datum activiteit: 
vrijdag 30 september 2016 - 12:00 tot zondag 2 oktober 2016 - 12:00
Activiteitstype: