Inleefreis 2016: Westelijke Sahara

Primaire tabs

De Westelijke Sahara wordt vaak genoemd als de “laatste kolonie” in Afrika. Sinds 1975 staat het gebied serieus ter discussie, en in de grote vluchtelingenkampen in Algerije verblijven mensen die al 40 jaar niet meer in hun thuisland zijn geweest. Zowel Europese, Noord-Afrikaanse en grondstoffenbelangen spelen hier. Nog te weinig mensen, zeker in West-Europa, zijn op de hoogte van de problematiek.

Daar willen de Jongsocialisten iets aan doen! Van 5 tot 11 november 2016 trekken we hierheen met een groep van 10 personen en gaan we ter plekke op studiebezoek.

Om de problematiek goed te duiden en voldoende achtergrondinformatie te hebben, organiseren we nog een vormingsmoment in de loop van de maand oktober.

Voorlopig programma

We vliegen naar Tindouf, Algerije. Vandaar worden we door onze zusterorganisatie UJSARIO opgewacht en bezoeken we de vluchtelingenkampen, waar we ook bij families zullen verblijven. Naast gesprekken met leden van de lokale hulporganisaties en onze zusterorganisatie UJSARIO, spreken we ook met leden van de Sahrawi regering in ballingschap.

Deadline

  • Zondag 11 September 2016. Stuur je persoonsgegevens en een korte motivatiebrief van een halve A4 naar maxim.veys@jongsocialisten.be
  • Persoonsgegevens: Naam, Voornaam, Rijksregisternummer, Nummer van je internationaal paspoort, Geboortedatum en plaats, specifieke medische gegevens. Voor minderjarigen vragen we ook een extra ouderlijke toestemming.
  • Er is plaats voor 10 personen. We willen iedereen de kans geven internationale ervaring op te doen. Indien er meer kandidaten zich aandienen selecteren we op gender, leeftijd, geografische spreiding en ervaring.

Belangrijk

  • We vertrekken op zaterdag 5 november en zijn vrijdag 11 november terug.
  • De prijs bedraagt tussen de 375 en 425 euro. (Afhankelijk van de vliegprijs)
  • Je hebt een internationale reispas nodig.
  • We dienen een visum aan te vragen bij de Algerijnse
  • Het gaat niet om een citytrip, we verblijven in de woestijn en in vluchtelingenkampen. Je bent dus bent gewend aan reizen zonder comfort.
  • Voorbereiding: Er wordt een vormingsmoment georganiseerd in de loop van de maand oktober.
  • 30° C overdag, - 20°C ’s nachts, voorzie dus voldoende kledij tegen extreem weer!

Meer info?

Stuur een mailtje naar maxim.veys@jongsocialisten.be of val hem lastig via de sociale media.

Land: 
België
Datum activiteit: 
zaterdag 5 november 2016 - 14:15 tot vrijdag 11 november 2016 - 14:15
Activiteitstype: