Infoavond - West Sahara

Primaire tabs

De Westelijke Sahara wordt vaak genoemd als de “laatste kolonie” in Afrika. Sinds 1975 staat het gebied serieus ter discussie, en in de grote vluchtelingenkampen in Algerije verblijven mensen die al 40 jaar niet meer in hun thuisland zijn geweest. Zowel Europese, Noord-Afrikaanse en grondstoffenbelangen spelen hier. Nog te weinig mensen, zeker in West-Europa, zijn op de hoogte van de problematiek.

Daar willen de Jongsocialisten iets aan doen! Van 5 tot 11 november 2016 trekken we hierheen met een groep van 10 personen en gaan we ter plekke op studiebezoek. Om de problematiek goed te duiden en voldoende achtergrondinformatie te hebben, organiseren we nog een infosessie op 3 november 2016 om 19u op de Grasmarkt.

We gaan in op de historiek van het conflict: het verzet dat reeds begon tegen de Spaanse kolonisator, het verhaal van de Spaanse dekolonisatie, de Groene Mars, de Madridakkoorden, de strijd van het Polisario tegen Mauretanië en Marokko, de wapenstilstand in 1991 en de opstart van de MINURSO-missie van de Verenigde Naties.

We focussen in eerste instantie op de historiek van het conflict, na ons bezoek en verblijf ter plaatse is het de bedoeling ook het verhaal van de Marokkaanse zijde te horen. In de eerste plaats is dit interessant voor wie meegaat op reis, maar iedereen die geïnteresseerd is in dit verhaal is uiteraard meer dan welkom!

Graag tot dan!

Straat: 
Grasmarkt
Nummer: 
105/44
Postcode: 
1000
Plaats: 
Brussel
Land: 
België
Datum activiteit: 
donderdag 3 november 2016 - 19:00 tot 23:00
Activiteitstype: