Gender voor dummies

Primaire tabs

Gender? Het woord gender wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat betekent 'gender' nu eigenlijk precies? Welke invloed hebben onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen op ons leven? Hoe leiden ideeën rond mannelijkheid en vrouwelijkheid tot sociale ongelijkheid en ongelijke kansen? De deelnemers ontdekken het in de interactieve workshop Gender voor Dummies en ze kunnen zo de eigen onbewuste vooroordelen over m/v uittesten.

Via de workshop laten we de deelnemers op een persoonlijke manier aanvoelen dat het in onze maatschappij nog steeds uitmaakt of je als man of als vrouw geboren wordt. Ook zien we nog al te vaak dat genderstereotypen kansen beknotten. In de workshop leren we de deelnemers de wereld met een meer open blik tegemoet te treden, ongehinderd door gendervooroordelen. Door het creëren van genderbewustzijn bouwen we mee aan het maken van een samenleving waarin iedereen gelijkere kansen heeft om het eigen potentieel ten volle waar te maken, ongeacht ze man of vrouw zijn.

Jongsocialisten organiseert deze vorming op vraag van haar leden. Het vraagstuk 'Wat is gender?' wordt hier behandeld met ook een kijk op wat gender is binnen de LGBTQI gemeenschap.

Contact: mitch.walravens@jongsocialisten.be

(Locatie is op wandelafstand van Centraal Station Brussel)

Straat: 
Koningsstraat
Nummer: 
136
Postcode: 
1000
Plaats: 
Brussel
Land: 
België
Datum activiteit: 
zondag 13 september 2015 - 16:00
Activiteitstype: