Demonstratie tegen Spaans wetsvoorstel omtrent abortus

Primaire tabs

Jongsocialisten is verafschuwd door de intentie van de conservatieve Spaanse regering om het land terug te brengen naar een tijd waar vrouwen niet beschouwd worden als gelijkaardige leden binnen de maatschappij, die geen zeggenschap hebben over hun eigen leven en lichaam.
Op 20 december 2013 besloot de Spaanse regering een wetsvoorstel in te dienen die de vrouwen enkel toestaat om abortus te plegen in het geval van verkrachting of bij gezondheidsrisico's. De conservatie regering wil een misdaad maken van wat enkel voor sommigen een 'zonde' is.

Om dit wetsvoorstel tegen te gaan willen wij dan ook samen met de vele andere bezorgde organisaties en NGO's op woensdag 29 januari in Brussel betogen tegen dit middeleeuws voorstel, zodat we de Europese regeringen, de Europese instituties, de Europese Volkspartij en alle mensen kunnen oproepen om zich hier tegen te verzetten en duidelijk de rechten van vrouwen te verdedigen. Er zullen over heel Europa deze week betogingen plaats vinden.

Vergezel ons woensdag (29/01) om 17u aan de Spaanse Ambassade! Met de Jongsocialisten spreken we om 16u40 af aan het Centraal Station in Brussel (Hoofdingang, boven aan de trappen). Voor diegene die rechtstreeks naar daar gaan, zouden we om 17u afspreken aan de kerk aan Frère-Orbanplein, vlakbij de Spaanse Ambassade, waar de demonstratie start. We zullen van daar manifesteren tot aan het Europees Parlement.

Iedereen is vrij om mee te komen betogen, maar laat bij voorkeur vooraf iets weten via saartje.vandenbroucke@jongsocialisten.be of via info@jongsocialisten.be.

Als je wat later zal zijn, kan je Saartje altijd bereiken op haar gsm (op aanvraag beschikbaar).

Meer info vind je ook op: http://www.facebook.com/events/693050114059222/?fref=ts

Plaats: 
Brussel
Land: 
Belgïe
Datum activiteit: 
woensdag 29 januari 2014 - 18:00
Activiteitstype: