Debatwedstijd

Primaire tabs

Op 2 december gaan we op zoek naar het grootste retorische talent. Wie kan het publiek en de professionele jury overtuigen van zijn/haar standpunten? Wie verzoent logica en emotie zo goed dat een staande ovatie een garantie wordt? Wie rijgt de ene tweetbare uitspraak aan de andere? Wie overtuigt de kritische jury en wie mag de publieksprijs in de lucht steken? 

Kort: wie wordt onze master debater 2016? 

Zin om deel te nemen? Mail naar info@jongsocialisten.be. Zin om te komen supporteren voor jouw kameraad? Voor het lid van jouw afdeling? Fans zijn zeker welkom. Wat is een wedstrijd zonder publiek! 

De wedstrijd:We verwachten alle deelnemers om 18u in het Geuzenhuis waar we samen met de coach van de dag ons een laatste keer zullen voorbereiden op de wedstrijd. Alle deelnemers zullen op voorhand ook de thema's met wat inleidende info krijgen.

De wedstrijd zelf verloopt in 3 ronden:Ronde 1:De deelnemers zijn in teams opgedeeld en nemen het op tegen een sp.a-politicus die het 'rechtse' standpunt zal verdedigen over een stelling. 

Ronde 2: De deelnemers die doorgaan naar ronde 2 komen in twee nieuwe teams terecht en deze teams nemen het tegen elkaar op over 2 verschillende thema's.

Ronde 3:De twee overgebleven debaters nemen het tegen elkaar op over 1 thema.

Na iedere rond is er een evaluatie door de jury en een stemming (geheim) door jury en publiek. 

Afspraak: 2/12/2016 20.00 uur, Geuzenhuis Gent

(dit event sluit aan bij het Festival van de Gelijkheid)

Straat: 
Kantienberg
Nummer: 
9
Postcode: 
9000
Plaats: 
Gent
Land: 
België
Datum activiteit: 
vrijdag 2 december 2016 - 20:00
Activiteitstype: